DURABLE DESIGN

We streven ernaar om onze invloed op het milieu te minimaliseren en maken bewuste keuzes tijdens het collectioneren. Onze schoenen zijn gemaakt van leer, een materiaal dat lang meegaat en meer dan eens gebruikt kan worden. Dit is ook een van de redenen dat elk paar schoenen wordt geleverd met een extra paar inlegzolen, zodat een broertje, zusje, vriendinnetje of ander kind de schoenen een extra leven kan geven.

Ten tweede zijn de extra inlegzolen bedoeld voor kinderen die tussen twee maten in zitten, door de extra inlegzolen te op het originele voetbed te plaatsen kunnen we ervoor zorgen dat ze vanaf dag 1 verzekerd zijn van een comfortabele en stevige pasvorm.

We promoten Slow-Fashion, stijlen met een comfortabel ontwerp en duurzame kwaliteit. We bieden een minimalistische collectie die niet significant verandert in de loop van de seizoenen. Op deze manier kunnen we materialen uit eerdere collecties hergebruiken om afval te verminderen.

 

MADE IN PORTUGAL

Alle onze schoenen worden met de hand gemaakt in  in het prachtige Portugal. Zo dicht mogelijk bij 'huis' om onze CO2-impact te minimaliseren. Kwaliteit en duurzaamheid zijn nauw verbonden met verantwoorde productie. Daarom werken we samen met een geselecteerde fabriek die al sinds 1992 gespecialiseerd is in kinderschoenen. Deze fabriek deelt onze duurzaamheids waarden en werkt strikt volgens de hoogste ethische normen.

 

TRUSTED MANUFACTURERS

We gebruiken gecertificeerde leersoorten van fabrikanten in Portugal en Italië die geen potentieel gevaarlijke stoffen gebruiken bij de leerbewerking en zich richten op het optimaliseren van hun ecologische voetafdruk om het water- en energieverbruik tijdens dit proces te verminderen.

Al ons leer is zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid en bevat geen schadelijke bestanddelen zoals chemicaliën, chroom en zware metalen.

De wol die wordt gebruikt voor de voering van de laarzen komt uit Italië. Wij geloven dat wol alleen echt duurzaam kan zijn als het geen schade toebrengt aan de planeet, de dieren of de mensen. De wol komt van boerderijen die zijn gekozen op basis van hun inzet voor dierenwelzijn. 

RECYCLED PACKAGING

We hebben een verpakking nodig om de schoenen tijdens het transport te beschermen. Om de impact op het milieu te minimaliseren, gebruiken we alleen ongecoate gerecyclede dozen, papier en kaartjes.

 

 

 10 TREES PLANTED

 


Voor elk paar schoenen dat je koopt, worden 10 bomen geplant in Afrika. Dit is het deel waar jij als klant een verschil kunt maken.

We werken samen met Trees for the Future.Een organisatie die zich richt op het creëren van duurzame, gebalanceerde ecosystemen die nieuwe bossen helpen groeien en een lokale biologische voedselvoorzieningsketen leveren.

Klik voor meer informatie over onze samenwerking in de Footer op Forest Project.