"A label born because of the need for stylish, sophisticated but sustainable kids- footwear. Created out of passion for style, love for our kids and feeling the responsibility to take care of the earth."

 

Born in Berlin

Du Loua is een duurzaam kinderschoenenlabel dat is opgericht in Berlijn en inmiddels is verhuisd naar Haarlem. Sinds 2018 staan kinderen en de natuur voorop in onze ontwerpen. We creëren minimalistische, tijdloze en comfortabele collectives waar zowel kinderen als ouders blij van worden. Geen glitters, hartjes of andere prints, maar minimalistische unisex essentials die gemakkelijk onder elke outfit passen.Handmade in Portugal

Al onze schoenen worden met de hand gemaakt in het prachtige Portugal. We werken nauw samen met een klein familiebedrijf dat onze hoge normen op het gebied van sociale en milieuwaarden deelt. We streven ernaar om onze invloed op het milieu te minimaliseren. We gebruiken alleen zorgvuldig geselecteerde premium leersoorten die geen chroom of andere giftige stoffen bevatten. Voor de zolen gebruiken we natuurlijke crêpezolen of gerecyclede zolen.


The face behind ...

Du Loua is opgericht en ontworpen door Laura Stroomer. Een Nederlandse moeder van twee kinderen die in 2015 voor haar werk naar Berlijn verhuisde en verliefd werd op de stad.

Het begon allemaal toen haar kinderen begonnen te lopen en hun eerste paar schoenen nodig hadden. Ze was niet in staat om dat perfecte paar stijlvolle schoenen te vinden die ook voldeden aan haar ethische waarden en met respect voor de planeet. Met de uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van schoenen in huis, was het slechts een kleine stap naar het creëren van haar eigen label.

Een collectie die voldeed aan haar eigen hoge eisen op het gebied van design, vakmanschap en comfort. Iets dat gemakkelijk in elke garderobe past. Het perfecte paar schoenen van hoge kwaliteit  die meerdere levenscycli meegaan.

 

 

 

Contact us