Leer/Suède

Al ons leer is zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid. Als je de schoenen goed verzorgt, zijn ze verzekerd van een lange levensduur.

Je kunt het leer of suède schoenen beschermen tegen water of vuil door ze in te spuiten met een speciale leerspray, die natuurlijke bescherming en/of waterafstotende middelen bevat. Er zijn verschillende biologische sprays op de markt die door ons worden geadviseerd. Zorg ervoor dat de schoenen vrij zijn van vuil voordat je ze insprayt.

Als de schoenen een schoonmaakbeurt nodig hebben, kun je alle soorten vuil van de schoenen verwijderen met een neutraal gekleurde vochtige doek. Als je klaar bent, is het heel belangrijk dat je ze voldoende tijd geeft om volledig te drogen. Zet ze niet op de verwarming of in de zon, want dan droogt het leer uit. Daarna kun je het leer behandelen met een schoenpoetsmiddel. Voor suède raden we ook aan om na het drogen voorzichtig te borstelen om vlekken te verwijderen.

 

 

Crêpe zolen

Crêpe is een natuurlijk materiaal dat zowel op warmte als op kou reageert. Laat schoenen met crêpe zolen daarom niet direct in de zon staan op een zomerse dag - de zool kan smelten bij extreme hitte en vervormen.

Een crêpe zool kan na verloop van tijd hard worden en kristalliseren. Dit kan worden opgelost door de schoen onder toezicht ongeveer 30-60 minuten op een middelwarme radiator te leggen, of totdat ze weer zacht en flexibel zijn.

Als de crêperubberen zool erg plakkerig wordt, kan deze door een schoenmaker worden gerepareerd. De schoenmaker kan een dun laagje van de crêpe rubberen zool verwijderen en vervolgens talk aanbrengen.